Добіг до кінця Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, який проходив з 1 по 31 жовтня під гаслом: «Вірю в майбутнє твоє, Україно!». Це був чудовий час: він згуртував  багатьох учнів та учениць   ліцею в одній справі.

Цьогорічний  Місячник шкільних бібліотек  відбувався в   непростий час. Війна забрала в нас звичайний ритм роботи.   Головними засобами роботи стали телефон, комп’ютер, планшет. Але ми справилися.

 Бібліотекарі ліцею розробили план заходів.

* Перший тиждень місячника пройшов під гаслом: “Наша спільна мрія – вільна Україна!”

* Другий тиждень. “Знай, люби, бережи рідну Україну”.

* Третій тиждень. ”Люби рідне, читай українське”.

* Четвертий тиждень. “Мова – коріння нації”

Було створено стенд-оголошення,  на якому повідомлялося  про початок місячника та план його проведення. На шкільній платформі додатку Google Class в курсі “Бібліотека” розміщувалися заходи: інформаційні години, майстер-класи, відеовікторини, презентації, книжкові виставки, онлайн-квести, тематичні огляди літератури, літературні вікторини, онлайн- ігри, презентації-огляди та інші заходи.

Бібліотека намагалася залучити до проведення заходу якомога більше учнів та учениць  ліцею. Спочатку був задум створити  спільне відео –  поетичний флеш-моб “ Моя незламна Україна!”. Але матеріалу зібралося так багато, що вирішили створити ще й патріотичний відеоролик  під такою ж назвою. Велика подяка учнівській громаді,  яка натхненно працювала над створенням цих заходів.  У свій вільний час діти вчили вірші, збирали матеріал. Хтось добирав  світлини для відео, хтось малював патріотичні  ілюстрації, хтось читав цілий вірш, а хтось – один рядок поезії. Це так зворушливо! Спільними зусиллями створювати таку красу! Велика подяка учениці 11-Б класу Деордієвій- Ткаченко Валерії, яка працювала над створенням  двох  відео та  добирала музичний супровід до них.  Дякуємо педагогу-організатору ліцею Кужильній Жанні Сергіївні,  за те що  спонукала учнів 5 – 11 класів до цієї важливої роботи.

Бібліотека ліцею намагалася залучити до творчості також і наймолодших – учнів й учениць  початкової   школи  – та запропонувала  взяти участь у заходах:

  • акція: “Подаруй українську книгу бібліотеці” /1-11 кл.
  • виставка малюнків та творчих робіт “Хай в серці кожного із нас живе любов до України” /1-4 кл.
  • фотоконкурс “”Я і моя улюблена українська книжка” /1-6 кл.

Всіх  учасників заходу  нагороджено грамотами та подяками. Всього було вручено 26 грамот та 72 подяки.

Майбутнє України залежить від молодого покоління, яке буде керувати країною в найближчому майбутньому. Тож, віримо в нашу майбутню державу та сподіваємось, що ми зможемо зробити її кращою разом.

 Велика подяка всім, хто  брав участь у заходах!