Освітня міжнародна школа – семінар «Вчимося з минулого – діємо заради майбутнього: навчання про історію Голокосту і права людини», проходив 1-5 листопада в місті Києві. Участь у семінарі брали вчителі суспільно- гуманітарних дисциплін з 17 областей України. Я мала честь бути запрошеною на цей захід.
Організовано семінар Українським центром вивчення історії Голокосту в співпраці з Інститутом вивчення та викладання Голокосту і прав людини ім. Ольги Ленгель (Нью-Йорк).
Метою семінару-школи було підвищення рівня теоретичних та практичних знань з проблем історії Голокосту та методики навчання про історію Голокосту в контексті освіти про права людини.
Програма заходу надала можливість поєднати український та міжнародний досвід у викладанні цих тем та обґрунтуванні їх актуальності.
Дуже позитивні враження від роботи семінару. Незважаючи на те, що обговорювали не прості , емоційно складні питання. Професійні, змістовні лекції Анатолія Подольського, Вадима Альтскана, Михайла Тяглого, практичні заняття Віталія Боброва, Ольги Лімонової, Андрія Кінаша, модерації Оани- Сандау, екскурсія відвідування пам’ятних місць . Надзвичайно емоційною була зустріч з Асією Раберман, яка пережила Голокост , дали можливість для роздумів, стимул для продовження роботи в цьому напрямі.
                                                                      Данилова К.М. учитель історії.