21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови.   До відзначення цього свята  долучилася шкільна родина Миколаївського ліцею №53.  Було заплановано і  проведено різноманітні заходи, в яких активну участь взяли учні та вчителі української мови, української і зарубіжної  літератури.            

    Це  і  вікторини «Люби і шануй рідну мову!» , «Знавець рідної  мови» для учнів 5 класів (учителі Сиченко Л.В., Ушакова М.І. ). Діти мали змогу проявити свою ерудицію, креативне мислення, творчу активність. 

    Для учнів 6-х класів (вчителі Шаркова О.В., Сиченко Л.В.) проведено інтерактивну гру «Рідну мову знати круто!», класну годину «Мова калинова», де учні  отримували ігрові завдання  з мови і вдало  вирішували їх.

   На паралелі  7 – 8  класів було проведено мовознавчий вісник «Мова єднає!», інтерактивну вікторину «Солов`їне шоу», де діти змагалися на кращого знавця української мови (вчителі Євсеєнко Г.П., Моїсеєнко М.О.).                                                                                                                                                                                

      На паралелі 9, 11  класів вчителі Кирилюк Л.І., Дучка С.О.,  Шепеленко О.Р. провели лінгвістичний  практикум «Говоримо українською правильно!», мовознавчу вікторину «Ми знаємо українську мову» . Здобувачі освіти твердо усвідомили, що мову треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

   Були задіяні і ресурси бібліотеки ім.  М.Кропивницького. Мовознавча вікторина, проведена бібліотекарем,  була  пізнавальною і веселою.Учителі Моїсеєнко М.О. і Ушакова М.І. взяли участь у Всеукраїнському конкурсі у рамках Національного фестивалю «Код нації» та проєкта «Про мову».                                                                                                                                                                              

     Міжнародний день рідної мови – це свято, яке сприяє духовному збагаченню, поєднанню культур та зміцненню принципів толерантності в нашій шкільній родині.