2023-й рік оголошено роком Дмитра Кременя, тому в різних куточках України тривають читання, конференції та мистецькі заходи. 19 вересня 2023 року в Миколаївській обласній універсальній бібліотеці у рамках проєкту «Шануймо Поета: Дмитро Кремінь у пам’яті миколаївців» пройшли Треті поетичні онлайн-читання «Слово і світ Дмитра Кременя».                                                    

 Миколаївський ліцей №53 також  підтримав проєкт,  а  учитель української мови і літератури Дучка С.О. взяла  участь в онлайн- читанні.                                                                                          

Під час зустрічі було цікаво дізнатися про заходи з вшанування пам’яті видатного земляка, що проходять в Україні від Закарпаття до Миколаєва , познайомитися з новими виданнями поета, послухати спогади колег, декламування віршів Ювіляра. 

Захоплюючою була розповідь Т. Д. Кременя, де він поділився спогадами про батька, розказав про заходи зі вшанування його пам’яті на Миколаївщині, Закарпатті та визначив плани на майбутнє.   Дуже схвилювали нас поезії Д.Кременя, які були прочитані в етері  заслуженим учителем України В. І. Шуляром (фрагменти поеми  «Сад») і  відомої письменниці  В.І.Марущак ( вірш «20 років тому…») .                  

Захід був чудово підготовлений, цікавий, ми були  натхненні та отримали багато корисної інформації.