Медіаграмотність – це твій фільтр споживання інформації!

Саме під таким гаслом пройшов Всеукраїнський урок у нашому Миколаївському ліцеї № 53. Всеукраїнський урок з медіаграмотності проводиться 17 лютого на державному рівні вперше. Його організовує Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики спільно з Міністерством освіти і науки.

З метою формування навичок медіаграмотності, педагоги ліцею провели цікаві заходи для здобувачів освіти, метою яких було підвищення рівня обізнаності, вміння критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомлювати цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти. На уроках інформатики учні 7-х класів пройшли тестування на вміння  фільтрувати інформацію, що потрапляє до них з різноманітних медіа. Учні чудово справилися з завданнями  та зробили висновок, що будь-яка інформація повинна мати надійне першоджерело, якому можна вірити. На уроках природознавства у 5-х класах Мезінова Т.О. навчала учнів аналізувати зображення різних стихійних явищ природи та оцінювати достовірність інформації про райони , де вони відбулися.

У 5-А класі під керівництвом Смирнової  Н.М. відбувся позакласний захід «Медіадрайвер». У вигляді ігрової програми учні ознайомилися з перевагами та небезпеками сучасного світу медіа, дізналися цікаву інформацію та на практиці,  закріпили знання з медіаграмотності.

Учитель історії  Гончаренко Н.В. провів заняття «Цифрова ідентичність. Безпека в інтернеті». Застосовуючи  групові методи роботи,  учні вчилися визначали переваги та недоліки інтернету.  

У 9-Г класі Данилова К.М. провела урок медіаграмотності для розвитку свідомого та критичного ставлення до інформації, що отримуємо з різних джерел. Здобувачі освіти відпрацьовували навички критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям.  

Цього дня кожен зміг знайти для себе щось нове, щоб не відставати від світу, зануреного в медіа. Учні змогли підвищити свій рівень знань про медіа та рівень критичного мислення.