18 грудня 2019року, напередодні Дня святого Миколая, учні 5-Г класу з класним     керівником Дучкою С.О. відвідали краєзнавчий музей, де відбувся майстер- клас з виготовлення янголятка- охоронця до Дня святого Миколая.                                                       

Янгол,  особливо якщо зроблений своїми руками, здавна вважався найсильнішим оберегом.  У багатьох домівках стало доброю традицією прикрашати новорічну ялинку фігурками ангелів. Як ялинкові прикраси, плетіння, ангели-талісмани, ангели-охоронці – такі різні ангелочки створюють вдома атмосферу магії і наповнюють душу світлом.   

   До уваги дітей була представлена виставка новорічних прикрас   ХІХ – ХХІ ст. Екскурсовод розповіла учням про особливості прикрашання оселі нашими предками у ХІХ ст. , найчастіше це були вироби з соломки: павуки, пташки, коники, ангели та ін. Познайомилися діти з колекцією листівок та скляними ялинковими прикрасами XX ст. та сучасними іграшками.                                                   

 Але найважливіше – діти своїми руками з зацікавленістю майстрували  ангелів  із соломки, які будуть гарно виглядати на Новорічній ялинці. Ця робота виявилась нелегкою, але діти працювали з завзятістю, допомагали один одному, тому й отримали справжню насолоду.                                                                                                 Майстер-клас з виготовлення янголят порадував учнів і збагатив їх новим досвідом. А сам ангел-охоронець стане чудовим подарунком близьким та друзям, буде оберігати їх, приносити удачу, відганяти злих духів.