1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з глобальних проблем людства. День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я, коли можна підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.
У Миколаївській загальноосвітній школі №53 серед учнів 7 – 9х класів протягом тижня були проведені класні години «ВІЛ/СНІД як соціальна проблема», де підлітки розширили свої знання про небезпеку епідемії ВІЛ/СНІДу. Учні обговорювали питання: чому ВІЛ вважають чумою XXI століття та здоровий спосіб життя як один з профілактичних методів у боротьбі з ВІЛ/СНІД, визначали шляхи передачі вірусу, методи, які допомагають запобігти захворюванню тощо.
Такі бесіди допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.