Несла свій хрест мовчазно Україна

  Але  не стала в скруті на коліна,

    Хоча  й звірячий був над нею суд

                                             М.Василенко

  21.11.2019 р. з метою вшанування  пам’яті  жертв Голодомору   1932-1933 років, донесення до учнів масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років учитель Давиденко А.О. провела для учнів 6-Б класу урок пам’яті «На колінах стою перед Вами, сповідаю жалобу сумну».  

   Увазі учнів було запропоновано перегляд документальних  відео- та фотоматеріалів, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу в 1932-1933 роках. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями, опухлі і змучені від голоду діти, дорослі, люди похилого віку. Учителем було зачитано уривки зі спогадів очевидців, у яких йшлося про те як  відбувалася колективізація, вивезення зерна і їжі за кордон.

   Ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і гинути страшною смертю, не дав розквітнути новим паросткам життя, аби цей гіркий досвід минулого ніколи не повторився.  

  Цей захід запам’ятався усім завдяки тим емоціям суму, жалю і співпереживання, які вчувалися у кожному слові чи русі учасників заходу.

  Проведений  захід сприяв формуванню в учнів поваги до минулого України, до людей, які пережили страш­не лихоліття голодомору.