Першого  вересня 2019 р. шкільна бібліотека радо зустрічала  своїх читачів, та провела «День відкритих дверей» для вчителів, учнів та їх батьків. Були яскраво оформлені:

* книжкова виставка до Дня Незалежності України: «Незалежній Україні слава нині і вовік »

* до Першого уроку:  книжкова полиця:« Все на світі можна вибирати,  сину, Вибрати не можна тільки Батьківщину!»  

Exif_JPEG_420

                                     

 

* рекомендаційний список літератури: «З Україною в серці»,

* тематична папка: «Щоб в серці жила Батьківщина».

* До  Дня Знань оформлена книжкова виставка: «До нових знань, до нових

    звершень! ».

* Для класних керівників 1-11  класів шкільна бібліотека підготувала список тем, рекомендованих до Першого уроку.

       

Exif_JPEG_420

 * До початку  навчального року  шкільна бібліотека   оновила  книжкові виставки, та тематичні полиці.              

* До Дня міста Миколаєва, який святкувався  14 вересня,  шкільна бібліотека підготувала книжкову виставку: «Миколаїв –  земле рідна моя», 

а також оновила і поповнила тематичні папки: «Я люблю  своє рідне місто»,   «Славетні земляки – видатні діячі Миколаївщини»,  та інші.

Місяць вересень був насичений визначними та пам’ятними календарними датами, тож шкільна бібліотека провела  ряд масових заходів, оформила   книжкові  виставки, тематичні  полички, огляди літератури.

9.09 – 250 років від дня народження  Івана Петровича Котляревського (1769-1838), українського письменника.

* Кн. полиця: «Котляревський: воїн, літератор, гуманіст»

                    

Exif_JPEG_420

10.09 – 125 років від дня народження  Олександра Петровича Довженка (1894-1956), українського письменника, режисера.

* Кн. полиця: «Класик світового кінематограф

14.09230 років з дня заснування міста Миколаєва

* Кн.в.:  «Миколаїв – рідне місто моє»

* Огляд літератури: «Місто святого Миколая» / Миколаєву – 230!

Exif_JPEG_420

 17.09 – 155 років від дня народження  Михайла Михайловича Коцюбинського (1864-1913), українського письменника.

* Кн. полиця: «Великий сонцепоклонник»

22.09 –  День партизанської слави. 

* Кн. полиця: «Ми йшли у бій не ради слави»

                               

Exif_JPEG_420

28.09  – День народження Василя Олександровича Сухомлинського (1918–1970), видатного  українського педагога-гуманіста, письменника, директора Павлиської середньої школи.

* Кн. виставка: «Славетний педагог – гуманіст»

  • Всеукраїнський день бібліотек.

* Кн.  виставка:  «З книгою світ відкриваю» 

Exif_JPEG_420

* Екскурсія до шкільної бібліотеки учнів 1-х класів: «Школяриками ми стали – до    бібліотеки завітали»

Учні перших класів  (1-А, 1-В, 1-Г, 1-Д, 1-Є) вперше завітали до шкільної бібліотеки. Для них були яскраво оформлені книжкові виставки та тематичні полиці: «В гостях у казки», «Дивовижний світ природи», «Прочитай – не пожалкуєш», «У світі пригод та фантастики», «Детективний вернісаж» та інші. Під час зустрічі учні познайомилися з фондом бібліотеки, дізналися що таке абонемент,  читальна зала, книжкова виставка, читацький формуляр; як записатися в бібліотеку, правила поводження в бібліотеці, правила збереження книги, правила читання. Всі учні  приймали активну участь у вікторині «Хто казки знає, той відгадає». Учні показали свою обізнаність і любов до казки. 

Exif_JPEG_420

* Брейн – ринг: «Капітани книжкових морів» /5 кл

30.09.19 відбулася інтелектуальна гра «Капітани книжкових морів», присвячена  Дню бібліотек. У змаганні брали участь учні 5-В та 5-Г класів. Був  проведений  конкурс під назвою «Реклама», в якому учні представили цікаві подробиці із своїх улюблених книжок.  Учні також з задоволенням брали участь у  конкурсах: «Захисти книгу», «Зєднай назви творів  з прізвищами  письменників, іменами героїв», «Відгадай за уривками назви творів та їх авторів». Для глядачів були проведені ігри та конкурси: «Назви прізвище письменників та поетів», «Продовжи імена персонажів». У залі було гаряче! Активність учнів вражала.  

I  місце посів 5-В клас, II місце – 5-Г.

 2.10.19 цей захід був проведений для учнів 5-А та 5-Б класів. Вражала більше всього реклама книги, яка була представлена костюмовано (5-А кл.)  Учні 5-Б класу були дуже активні: як команда так і болільники. На разі вони і здобули I  місце, а 5-А клас посів II місце

Exif_JPEG_420

Членами журі були вчителі російської літератури Дрозд І.В. та Пауш Л.М. Вони були дуже задоволені знаннями та активністю учнів. Захід провела бібліотекар Маленко Л.А. та учні 8-Г класу: Міщенко Д., Шмакова М. та Грицанюк О. / Ф.17

До Місячника безпеки життєдіяльності: «Увага! Діти на дорозі!» шкільна бібліотека оформила книжкову виставку: «Уроки дорожньої азбуки» , та тематичну папку: «Безпека життєдіяльності»

Важливим завданням шкільної бібліотеки є якісне і своєчасне забезпечення підручниками всіх учнів школи.   Шкільна бібліотека намагалася повністю забезпечити учнів школи підручниками. З цією метою   були  позичені в ЗОШ № 18, 19, 43, 45, 61 на 2019-2020 навчальний рік підручники для 3, 4, 7, 8-х класів, яких не вистачає в бібліотеці. Але, на превеликий жаль, учні   7-х класів забезпечені підручниками лише на 90%,   4-х класів – на 99%, 8-х класів – на 98%. 

Шкільна бібліотека на початку учбового року отримала  підручники  за новою програмою для 2-го  та 11-го класів, та оперативно їх обробила і видала на класи.

     Зав. бібліотекою        Скиба С.І.