1 березня рятувальники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області завітали до учнів 5 класів нашої школи.

Профілактична робота з молоддю – це гарант їх безпечного майбутнього. Тому представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вважають даний напрямок превентивної діяльності вкрай необхідним і постійно спілкуються зі школярами щодо дотримання правил безпеки у побуті та на відпочинку.

Фахівці ознайомили присутніх із професією пожежного-рятувальника та її специфікою. Розповіли про оперативну роботу надзвичайників під час пожеж, ліквідацій наслідків дорожньо-транспортних пригод, подій техногенного та природного характеру, що зацікавило юних слухачів й викликало жвавий діалог.
Окремо про вибухонебезпечні предмети школярі дізнались від співробітників піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення. До уваги дітлахів фахівці представили макети боєприпасів, закликали бути обережними при їх виявленні та нагадали, що у разі небезпечної знахідки слід зателефонувати за екстреними номерами 101 або 102 і ні в якому разі не чіпати їх.