Соціальна нестабільність, що склалася у сучасному суспільстві, зумовлює зростання різних відхилень в особистісному розвитку та поведінці підлітків. Це підвищена тривожність, духовна спустошеність, байдужість, цинізм, жорстокість, агресивна поведінка. Особливу увагу привертає проблема насильства в дитячому середовищі, що отримала назву шкільне цькування, а у міжнародній термінології – булінг.

Саме з цієї актуальної проблеми сьогодення, класний керівник 10-Б кл. Давиденко А.О. 28.09. 2018 р. провела тренінг щодо протидії боулінгу. Метою заходу було формування уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для підлітків чи їх членів родини. Ознайомлення підлітків з поняттями «булінг», видами булінгу, як захиститись від будь-якого насильства. Під час заходу були використані ситуаційні вправи, які дали змогу отримати нові знання, визначити для себе наслідки насильницької поведінки, діти ознайомилися із рекомендаціями та порадами боротьби з булінгом у школі.
Учні активно, з користю та цікавістю виконували поставлені перед ними завдання, осмислюючи дану проблему, яка відбувається серед школярів.