Насичений святковими подіями виявився місяць травень.

  • 9 травняДень Перемоги – найважливіша подія місяця. До цього свята шкільна бібліотека підготувала  огляд літератури «Они приближали победу» для учнів 4 класу. Також була оформлена книжкова виставка «Тих днів не змовкне слава».

   

  • 14 травня відзначався День матері. Шкільна бібліотека також долучилася до цієї події. Була оформлена книжкова виставка «Вона – любов, вона – печаль і втіха…»

         

  • До Дня памяті померлих від СНІДу шкільна бібліотека підготувала тематичну поличку «Скажемо СНІДу – НІ!»
  • 22 травня відзначався День Святителя Миколая Чудотворця. До цього свята була оформлена тематична поличка : «До нас прийде крізь ниви і бори Святий угодник Миколай»
  • Щорічно 24 травня усі слов’янські держави святкують День слов’янської писемності і культури та віддають шану основоположникам слов’янської писемності – святим рівноапостольним братам Кирилу та Мефодію.

Кирило та Мефодій займались своєю просвітницькою діяльністю майже 20 років, за цей час в них було дуже багато учнів та зроблена ними робота мала велике значення для слов’янсьої культури,  вони піднесли її на достатньо високий рівень, а також завдяки їх праці було закладено основу для церковно – слов’янського письма, коріння всіх літератур слов’ян.

Шкільна бібліотека  оформила книжкову виставку: «З витоків словесних скарбів», а також провела  Літературне  свято «Святі брати Кирило та Мефодій, просвітителі слов’ян» у 5-Г  класі (кл. керівник Романець О.М.)Учні переглянули презентацію про життя святих, а також прослухали повідомлення про розповсюдження писемності  на території України. Учні добре підготувалися до заходу, активно відповідали на питання Вікторини «Слов’янська писемність», розповідали вірші, підготували повідомлення.

Exif_JPEG_420

  • Промайнув іще один навчальний рік. Настала хвилююча мить Свята останнього дзвоника. І для учнів, і для вчителів це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. Особливо зворушливий цей день для випускників школи. Навчання у школі закінчилося. Попереду – незвіданий шлях дорослого життя.

До свята останнього дзвоника шкільна бібліотека оформила книжкову виставку «На крилах прощального вальсу».

 У добру путь, дорогі випускники! Чудових вам канікул, школярі!