З метою формування в учнів бережливого ставлення до книг, підвищення читацької культури підростаючого покоління, вдумливого читання та любові до художнього слова, відповідальності за правильне й раціональне використання книг, виявлення кращих читачів, розвитку творчого потенціалу дитини     з 26 по 30 березня  проходив Тиждень дитячого та юнацького читання. Тож шкільна бібліотекка МЗОШ №53 також долучилася до цього чудового свята і поринула разом із дітьми у світ казок та пригод книжкових героїв.

 В цьому році  Тиждень дитячого читання проходив під назвою:

 « Дитина читає – Україна процвітає»

  План  проведення Тижня дитячої книги

  1. День відкритих дверей: «З книгою світ відкриваю»
  2. Кн. виставки: « Книги, що знають  УСЕ!», «З книгою світ відкриваю», «Твої помічники в навчанні», «В гостях у казки», «Нові надходження», «Сучасна українська книга для дітей».
  3. Літературно-музична вікторина: « Казку швидко ти впізнай – всіх героїв відгадай» /1 кл.
  4. Бібліотечний урок : « Звідки прийшла книга» /  2 кл.
  5. Конкурсна програма: « В гостях у Корнея Чуковского»/         2-Г кл.
  6. Конкурс малюнків: «Герої моїх улюблених книг» /3 кл.
  7. Літературний бенефіс: «Любимые книги любимого писателя» / Е. Успенський                                                /4 кл.
  8. Робота книжкової лікарні: «Вчись і ти як книгу берегти»
  9. Акція «Книга в дарунок шкільній бібліотеці»
  10. Підведення підсумків.

 

  • Дуже змістовно і цікаво пройшов тиждень дитячого читання в шкільній бібліотеці МЗОШ №53. Розпочався він з оголошення про початок проведення Тижня, яке було розміщено на стенді бібліотеки «Бібліотека інформує».

  • Був проведений  День відкритих дверей. З метою ознайомлення учнів з дитячою літературою, розкриття фонду бібліотеки, заохочення дітей до систематичного читання, були оформлені книжкові виставки: «З книгою світ відкриваю», «Книги, що знають усе», « Твої помічники у навчанні», «В гостях  у казки», «Нові надходження», «Сучасна українська книга для дітей».

                       

  • До Дня визволення Миколаєва від фашистських загарбників була оформлена книжкова виставка:  

                             «После боя, крекче сжав оружне,

                              Вы взошли на этот пьедестал.

                              И остались в солнечном Прибужье,

                              Чтобы Николаев расцветал…»                                       

                                                                                   А.Беннер

                                                         

  • В 1-В  класі (кл. керівник Вотріна С.В.)була проведена літературно-музична вікторина: « Казку швидко ти впізнай – всіх героїв відгадай», де учні змагалися за кращого знавця казок. Вини показали  свої знання казок, а також любов до книги і читання. Учні переглянули презентацію, а потім брали участь у конкурсах та відповідали на питання вікторини.

  • Для учнів 2 класу був проведений бібліотечний урок на тему: «Откуда пришла книга». Діти дізналися, який довгий шлях пройшла книга до свого читача, про необхідність зберігати книгу; показали знання правил читання, та користування бібліотекою.
  • Також в 2-Г класі була проведена конкурсна програма: «В гостях у Корнея Чуковского».

 

Учні переглянули презентацію творчості письменника, а також приймали активну участь у конкурсах та вікторині. Діти показали своє знання та любов до творчості К.Чуковського.

  • Учні 3-тіх  класів прийняли активну участь у конкурсі малюнків «Герої моїх улюблених книг». Виставку кращих малюнків під назвою «Творчість наших читачів» було оформлено у вестибюлі школи.

  • Для учнів 4-А та 4-Г  класів дуже цікаво і змістовно був проведений літературний бенефіс «Улюблені книги улюбленого письменника – Е.Успенського». Учні творчо підійшли до  участі в заході, показали вміння аналізувати, знання творів улюбленого письменника.

  • «Книжкова лікарня», яка працює при шкільній бібліотеці, цього разу відкрила свої двері для всіх юних читачів, які з радістю прийняли участь у ремонті пошкоджених книг. Вони відремонтували понад 40 книжок. Цей захід пройшов під назвою: «Вчись і ти як книгу берегти».

            

  • Протягом всього Тижня дитячої книги проходила Акція «Книга в дарунок шкільній бібліотеці». Учні відгукнулися на заклик , і подарували понад 20 книжок.

  • Підсумком Тижня було оформлення виставки конкурсних робіт учнів 1-4 класів під назвою: «Творчість наших читачів».