З  метою  толерантного ставлення до людей з  синдромом «Дауна», який відзначали  21 березня, в нашій школі  пройшли класні години, уроки толерантності, флешмоб «Усміхнись мені, я хочу бути твоїм другом». Учні переглянули відео-ролик ««Сонячні» люди, які досягли успіху», між класами пройшов конкурс стіннівок.

На уроці толерантності, присвяченому  Всесвітньому Дню боротьби з епілепсією, для учнів 5 – В класу було розкрито зміст поняття «епілепсія», «епілептичний напад»; вони ознайомилися з основними міфами про епілепсію, а також   з правилами надання першої допомоги під час епілептичного нападу. Учні  навчилися надавати необхідну допомогу.  Такі години виховують у дітей доброзичливість, чуйність, взаємоповагу, людяність, терпимість і небайдужість.

 

 Увага! Епілепсія! Міфи  та  реальність

26  березня  у  5-Б класі  була  проведена  класна  година з приводу  дня  боротьби  з  епілепсією. Завдання, яке  стояло  перед  нами, – розвіяти міфи про це  захворювання  і навчитися  допомогати людям, які живуть з цим діагнозом. Діти  не  лише  уважно  слухали  інформацію  з  цієї  теми, але й  наводили  приклади  з  власного  досвіду  і  жваво  обговорювали  деякі  ситуації. Особливу  увагу  звернули  на засоби  надання  першої  допомоги.

На паралелі  6-х класів було проведено урок толерантності, присвячений Міжнародному дню людини з синдромом Дауна.Учні дізналися, що щороку, починаючі з 2006 року,  21 березня відзначають день людини з синдромом Дауна.Учні ознайомились зі змістом поняття « синдром Дауна»,довідались про «Сонячних людей», які досягли успіху у житті.Дізналися, що кожного року 21 березня   у всьому світі  проходить  акція «LOTS OF SOCKS» і як до неї долучитися. Діти зрозуміли, що всі люди різні та мають рівні можливості.

   Всесвітній день людей  з синдромом Дауна

21 березня з нагоди Всесвітнього дня людини з синдромом Дауна в 7-А класі був проведений виховний захід.  Наголос заходу зроблено на прикладах активної суспільної позиції людей з синдромом Дауна, які попри все здійснили свою головну мрію – стали успішними людьми.

Відеосюжети, які демонструвалися під час заходу , викликали глибокий емоційний відгук  в учнів  та жваве обговорення питань, пов’язаних з інтегруванням у суспільство людей з синдромом Дауна.На підтримку людей із синдромом Дауна ,учні вирізали різнокольорові шкарпетки,малювали «Мрії дітей з СД»

21 березня в 7-Д класі була проведена класна година, присвячена Дню толерантності до людей з синдромом Дауна. Учні ознайомилися з фактами, які свідчать, що серед них багато талановитих, креативних людей – це і актори, музиканти, педогоги і просто гарні робітники. Цих дітей ще називають «сонячні діти», вони завжди усміхнені і життєрадісні. Вони також мріють про якісну  освіту, престижну роботу, хочуть завести сім”ю і бути щасливими  батьками.

На класній годині  ми вчилися бути толерантними до таких людей, поважати їх і не відрізняти їх від інших членів суспільства.

«Ми всі рівзі, але кожен із нас добрий по-своєму» – під таким  лейтмотивом пройшов урок толерантності у 8-А  класі, на якому учні дізналися про дітей з  синдромом Дауна і їх  непросте життя.Підлітки зрозуміли, наскільки «інакші» діти потребують підтримки і уваги з боку оточуючих. Цей урок допоміг відчути учням  важливість почуттів людяності і щирості для всіх, а не тільки для тих хто народився з непарною хромосомою.

В 8-Г була проведена класна година «Ми різні, але ми – рівні». Основною метою  стало формування в учнів навичок  ефективного спілкування, розуміння проблем оточуючих людей.   Учні  провели тренінг – дослідження, переглянули уривки мультфільмів про дітей з синдромом Дауна. Гра «Так чи ні» дала можливість зробити висновки:  треба ставитися одне до одного доброзичливо, дружньо, терпляче, шанобливо. Діти написали листа -побажання сучасному поколінню, в якому головою думкою стали слова:”Ми можемо жити в злагоді одне з одним, цінувати одне одного, приймати всіх такими, якими вони є.”   

27 березня з метою виховання доброзичливості, чуйності, взаємоповаги, людяності і небайдужості у 9-В класі під керівництвом Давиденко А.О. було проведено урок, присвячений Міжнародному дню людей з синдромом Дауна.

Під час уроку учні переглянули відео « Світові особистості з синдромом Дауна», познайомилися з роботами  « сонячного художника » Реймонда Ху, вчилися бачити спочатку людину, а потім її інвалідність, встановлювати доброзичливі та толерантні стосунки з іншими.

Учні  взяли участь в акції “LOTS OF SOCKS”. Таким чином вони приєдналися до акції, яка проходить по всьому світу. Цим продемонстрували свою солідарність з людьми з непарною хромосомою, зрозуміли, як це – бути не таким, як більшість.

21 марта, в Международный день толерантности к людям, родившимся с  синдромом Дауна, в 9-А классе был проведен классный час. Учащиеся узнали об особенностях этого заболевания и пришли к выводу, что ” “солнечные” люди тоже могут быть успешными, хорошими друзьями, достичь высоких результатов в различных профессиях.  В процессе общения  обсудили  видеофильм об успешных людях с этим синдромом. Среди них известные музыканты, актеры, педагоги, ученые.

В конце урока был проведен флеш-моб.

 

 21 березня відзначають Міжнародний день людини із синдромом Дауна. Ця подія ввійшла в календар 2006 р.  Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони трохи відрізняються від звичайних людей. Саме тому, щоб підтримати  сонячних діток, 28 березня в 10-х класах було проведено годину толерантності.  Учні ознайомилися з термінологією для позначення інвалідності, дізналися про життя відомих людей з синдромом Дауна; переглянули відеофільми і дійшли висновку,що діти з синдромом Дауна обдаровані не менш, ніж звичайні діти. Багато хто має художній талант, музичні (в тому числі танцювальні та співочі) і артистичні здібності, схильні до поезії, успішні в спорті.                                                                                                   Тому якщо у вас є знайомі “сонячні” дітки, можливо, хтось живе по сусідству або вчиться із вашими дітьми в садку або школі, обов’язково проявляйте участь і вчіть дітей дружити.                                                                Усім, причетним до Міжнародного дня людей із синдромом Дауна, ми бажаємо здоров’я і сил.

 

В 11- х  класах  було проведено урок доброти до Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна.  Під час дружньої бесіди учні поділились цікавими фактами з життя відомих особистостей   з синдромом Дауна , переглянули відео про австралійську модель Мейделін  Стюарт, вчились аналізувати та узагальнювати інформацію з цього питання; виконуючи завдання тренінгу, намагались бачити себе та інших такими, якими вони є насправді, і вчились встановлювати доброзичливі та толерантні стосунки з різними людьми.