15 березня учні 10-Б класу МЗОШ№53 відвідали творчу зустріч до вшанування 204-ї річниці з дня народження геніального українського поета, відбувся творчий проект-ілюстрація за твором українського прозаїка, журналіста, голови Миколаївської обласної організації НСПУ Марущак Віри Іванівни «Рушник».

Перед гостями заходу розкрилася поетична душа українського народу, її краса і багатство. Присутні мали змогу ознайомитись із оповіданням Марущак В.І. «Рушник», в основі якого лежать реальні події з дитинства письменниці, зокрема, історія про тітку Марію, яка вишивала портрет Тараса Шевченка. У творі авторка відобразила вишиваний рушник як духовний символ рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук.

У зустрічі взяли участь творчі колективи Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв та Миколаївського коледжу культури і мистецтв. За допомогою творчих виступів було проілюстровано твір Марущак В.І. «Рушник». На зустрічі виступив письменник і літературознавець Ржепецький Л.А., який наголосив на важливості популяризації творчості Т.Г. Шевченка серед сучасної молоді. Поетеса Щетініна Л.М. привітала Віру Іванівну з втіленням творчого проекту та зробила пам’ятний подарунок – подарувала свою нову книгу.

Захід пройшов в атмосфері родинного затишку, любові й доброзичливості.