З   1.12.17 по 21.12.17 були проведені бібліотечні уроки у всіх 2-их класах на тему: «Книга – твій друг, без неї – як без рук. /Структура книги. Елементи книги». Учні познайомились із книгознавчими поняттями: обкладинка, форзац, титульний аркуш, анотація, передмова, післямова, ілюстрація, зміст; навчилися визначати зміст та читацьке призначення книги, а також навчилися самостійно знаходити потрібний твір за змістом. Для закріплення матеріалу – був  проведений тест, на який діти активно відповідали.

З 13.12 по 21.12.2017  в 3-тіх класах був проведений бібліотечний урок           « Енциклопедії та словники – наші помічники». Діти навчилися користуватися  словниками, довідниками, енциклопедіями; самостійно здобувати якнайбільше інформації для поглиблення знань. Активно і з цікавістю приймали участь у конкурсі «Хто швидше».

У 2-их класах з 1.12 по 21.12.17 була проведена вікторина «Любимец  детворы» /до 130-річчя з дня народження С.Я. Маршака. Діти дізналися багато цікавого про життя та творчість улюбленого поета, перекладача, казкаря. Вони  приймали активну участь у вікторині по творах С. Маршака, відгадували загадки, декламували вірші.

 В 4-Г класі дуже   змістовно пройшла Вікторина «Аленушкины  сказки» / до 165-річчя з дня народження Д.Н. Мамина – Сибіряка, видатного письменника,  казкаря.  З цікавістю учні   ознайомилися  з біографією та творчістю письменника. Діти дуже добре підготувалися, прочитали майже всі казки із збірки «Аленушкины сказки». Кожен учень підготував презентацію своєї улюбленої казки. Потім діти активно прийняли участь у вікторині.

До Дня Святого Миколая Чудотворця в 7-Г класі була проведена святкова програма «День Святого Николая в серце лаской заиграет».  Учні з цікавістю ознайомились  з  книжковою виставкою  «Світле свято Миколая». Була проведена презентація  про  святого, а також вікторина. Діти добре підготувалися, розповіли, що вони знають про святого Миколая, та про   відзначення цього свята в різних країнах.

 Шкільна бібліотека вітає всіх з наступаючим Новим Роком!