04.-05.2015 року в м Миколаєві  відбувся семінар-тренінг   з медіаграмотності.

Проект «Програма медіаграмотності для громадян» виконується за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada), у партнерстві трьох організацій: Академія української преси, IREX та StopFake. Метою проекту є посилення стійкості громадян перед дестабілізуючою силою впливу неправдивої інформації.

[flagallery gid=1]

Тренінг проводили тренери -Максим Ієлігуашвілі  та Інна Терещенко.  Учасники семінару були представлені різними групами- вчителі міста та області, методисти  НМЦ та викладачі кафедри суспільних дисциплін МОІППО, бібліотекарі,  представники миколаївських ЗМІ .  Особисто   для себе я  взяла багато цінного, корисного –  знання та навички з питань свідомого «медіа-споживання», а саме: інформації, ролі медіа, протидії пропаганді, маніпуляціям та мові ворожнечі.

Тренери груп надавали практичні поради.  В ході роботи приділялась увага таким поняттям , як пропаганда,  інформація,  фактори впливу на громадян і т.п.  Учасники тренінгу активно включались у роботу, працювали в групах, брали участь у дискусіях, презентували  свої виконанні завдання. Атмосфера співпраці,  обмін думками, та досвідом  досягли  очікуванних  результатів   та  навіть    перевершили  себе.

Час швидко пройшов, я отримала цінні знання , які  передам колегам,  учням, батькам.

К. Данилова, учитель історії ЗОШ №53.